Om mig

Terapeut Jivan Dios

terapi-stockholm-meditation-osho-samtalterapi-parterapi

Född av grekiska föräldrar i Montreal i Kanada. Så redan från barnsben har jag haft med mig blandningen av olika kulturer och språk (grekiska, engelska och franska). Jag studerade kommunikation jobbade sedan under många år i vårt familjeföretag, men det var något som fattades i mitt liv och jag hade en längtan efter något annat, något större eller djupare, något nytt.

Parallellt med mitt vanliga jobb utbildade jag mig till terapeut. Men den egentliga starten för det nya jag längtat efter kom när jag drabbades av en livshotande sjukdom och omvärderade hela mitt liv. Så fort min behandling var över flyttade jag med min svenske man till Sverige. I och med det började jag lära mig mitt fjärde språk, svenska, som jag nu talar och förstår ganska bra! Jag fick också lära mig hur det är att bryta upp och hamna på en helt ny plats i en ny kultur, att relatera med kärlek till bonusbarn, att stå utanför, att känna sig annorlunda och många andra utmaningar, som jag nu ser har berikat mitt liv oändligt.

Under min sjukdom och mitt tillfrisknande förstod jag på djupet hur svårt det kan vara att bryta mönster och utmana gamla föreställningar, tankesätt, vanor, förväntningar (egna och andras) och målbilder.

Det har jag tagit med mig in i mitt arbete som terapeut. Jag vet att genuin förändring kräver att jag lär känna mig själv. För att göra det krävs att vi stannar upp och inombords ser var vi befinner oss, hur det känns och vad vi bär med oss som gör att det känns för svårt att ta steget mot det nya, det vi längtar efter.

Jag lärde mig också hur kropp/själ/psyke är intimt sammanlänkade och påverkar varandra – vi kan t ex inte uppleva genuint välbefinnande om vi lider i ett av de tre områdena. Därför har jag gått vidare och utbildat mig inom intuitiv avslappningsmassage för att även kunna stötta klienters utveckling med kroppen som utgångspunkt.

Det är ur stillheten och avslappningen som vi kan se och låta det nya stiga fram. Det är när vi stannar upp och slappnar av som vi kan känna och förstå hur vi faktiskt mår. Det är när vardagens stress, oro och utmaningar får sjunka undan som vi ser klart – som när vattnet i en damm blir klart när ytan stillnar efter en storm och det som slam som rörts upp får sjunka ner till bottnen.

Att kunna bistå andra med att finna sin väg, sitt nästa steg var en del av det nya som väntade på att stiga fram när jag tillfrisknade från min sjukdom. Och att jag tog det steget är något jag aldrig ångrat.

Kontakta mig