Kärleksrelationer: Väljer du dig själv eller tappar du bort dig själv?

Kärleksrelationer: Väljer du dig själv eller tappar du bort dig själv?

Hur kan parterapi hjälpa?

parterapi stockholm samtalsterapi

Att lära mig välja mig själv i ett förhållande har varit (och är fortfarande) en av de svåraste sakerna. Jag måste säga att samtalsterapi och parterapi har hjälpt mig jättemycket!

Men man måste också träna att välja sig själv i en relation!

 I åratal tittade jag på den andra. ”Vad vill han?” ”Vad gör han just nu?” Och mest pinsamt…”Om han bara ringde mig skulle jag vara glad.” Under en lång tid föll det mig inte ens in att fråga mig själv: ”Vad skulle jag vilja ha just nu?” När jag äntligen började ställa den frågan till mig själv blev jag rädd. ”Tänk om han inte vill samma sak? Om han inte gör det, och jag väljer mig själv, väljer jag vad jag vill, jag kommer att förlora honom. Bättre att bara göra det han tycker är bättre. Då tappar jag honom inte.” 

Problemet är att i det ögonblicket tappar jag MIG SJÄLV! Och faktiskt, då kommer ett andra problem: jag blir oäkta. En bedragare. En skådespelare. Ett barn. Hjälplös. Och ett djupt tryck börjar byggas i mitt bröst och mage. Och förbittring. Ilska. En typ av hat. Hat som först riktas mot honom, för att han tror att han styr mitt liv. Men det verkliga hatet, desto djupare ilska är faktiskt mot mig själv. För att jag inte har valt mig själv. För att jag svikit mig själv.

För att jag inte lyssnade på min oskyldiga, naturliga röst. På sistone har det blivit bättre. Jag har börjat lyssna. När jag väljer att lyssna kommer en djup känsla av lugn. Jag känner mig mätt. Hel igen. I det ögonblick det händer, och det tar bara ett ögonblick, inte senare, inte i morgon, utan nu. När jag väljer min egen impuls i detta ögonblick, växer jag direkt upp, min relation förändras. Jag blir en partner och inte min partners barn som frågar om vad jag ska göra härnäst. På ett ögonblick har barnet i mig som en gång stod inför honom och bad om mer flyttat till hans sida och tittat åt samma håll som vuxna. I det ögonblicket känner jag mitt andetag, jag känner mitt hjärta. Jag är fri. Och det är han också.

Parterapi i Stockholm och individuell samtalsterapi kan stödja ett par som längtar efter att komma närmare igen och avsluta smärtsamma mönster som kommer i vägen.

Varmt välkommen att boka en parterapisession i Stockholm eller online!

One Response to Kärleksrelationer: Väljer du dig själv eller tappar du bort dig själv?

  1. Person april 12, 2022 at 14:34 #

    seems interesting

Lämna ett svar

Granskning av kommentarer är aktiverat. Det kan ta lite tid innan din kommentar visas.